Marketing i reklama - możliwe kilka zleceń

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • lu1227
    Classic
    • 2008
    • 31

• Hunter
    RS
    S_OCP Member
    • 2007
    • 1655

Witam,

Jako, że ostatnio przejąłem temat marketingu (zresztą nie tylko) w firmie,
    doszedłem do wniosku, że mógłbym wesprzeć "forumowe" grono i zlecić wykonanie kilku rzeczy firmom, które działają w poszczególnych branżach, głównie poligraficznych.
    Na samym początku dodam, że współpracujemy już z kilkoma firmami, ale czemu nie poszukać innych atrakcyjnych rozwiązań. Nie ukrywam, że cena stanowi ważne kryterium, jednak jakość też jest ważna. Najlepiej gdyby to był kompromis pomiędzy tymi dwoma, a dodatkowo uwzględniało solidność i w miarę sprawny czas realizacji. Oczywiście interesują mnie tylko konkretne oferty. Możliwa długofalowa współpraca.
    Temat jest rozległy, ale może od początku.

- W najbliższym czasie (około 20 lutego) chcielibyśmy zlecić wykonanie około 1000 katalogów (500 szt. pol-ang + 500 szt. ang-ros). Nakład może się zwiększyć. Format: A4 (łącznie z okładkami 12 str.), druk 4+4 (okładka i każda strona), okładka papier kredowany mat 300 gr, jednostronnie pokryty folią mat (zewnętrzna część okładki). Środek 4 kartki (8 stron), papier kredowany mat 200 gr. Na grzbiecie szycie za pomocą zszywek 2 szt. Wersje pol-ang i ang-ros graficznie identyczne, jedynie wspomniany język. Projekt sami zrealizujemy i możemy wrzucić na ftp.

- Przy tym zleceniu możliwe również zlecenie druku książek gwarancyjnych (chcielibyśmy zlecić kompleksowo katalogi i książeczki) - okładka (4+0), około 250-300 gr, papier kredowany, powlekany jednostronnie folia mat, format A5 148×210 (orientacja pozioma), szyta zszywkami po krótszym boku. Środek 16 stron, może być cz-b, jedynie na dwóch stronach pojawi się kolor. Papier offset 80-90 gr. Ważne żeby dobrze pisało się po nim długopisem i trzymały się pieczątki. Nakład początkowy: 500 szt. W późniejszym terminie nakład może się znacząco zwiększyć na +. Myślę, że możliwe rocznie 5-10 tyś szt. Musi być wytrzymała - w końcu książka gwarancyjna Projekt podobnie jak w przypadku katalogów - przygotujemy sami.

- Chciałbym również zlecić wykonanie - ścianki wystawienniczej (mieliśmy podobną i świetnie się spisywała). Nie może być w formie łuku, jedynie coś w tym stylu wchodzi w grę: http://www.flagi-sign.pl/produkty_pr...a_popup_velcro
    * konstrukcja: rozkładana aluminiowa
    * torba transportowa na rolkach
    * wymiary po rozłożeniu 300 x 226 x 30 cm (http://www.flagi-sign.pl/images//pro...pUp4x3_wym.jpg)
    * wydruk do 360 cm szerokości
    * materiał: Multisol D
    - oświetlenie niekoniecznie

- Składany stojak na ulotki - coś w ten deseń: http://www.flagi-sign.pl/snu-1001
    Musi swobodnie mieścić format A4 (katalogi) oraz być mobilny (lekki - aluminium)

- Lada wystawowa na front stoiska - coś atrakcyjnego. Łatwe do demontażu i przemieszczania, o małej wadze. Może być coś z plexi. Ważne, aby forma/kształt przyciągały wzrok i była możliwość wyeksponowania produktów, a także aby można było użyć tego jako stolik (np. stojąc i rozmawiając z klientem zainteresowanym produktami).
    Może być podzielona na część gdzie można wyeksponować asortyment wystawowy, a poniżej część w rodzaju szafki do wrzucenia np. katalogów, ulotek i gadżetów, aby na bieżąco uzupełniać braki np: http://www.wms.pl/pl/gabloty-wystawiennicze,5,pg.html).

- Gablota wystawowa z kilkoma półkami, najlepiej plexi, pionowa, ścianki z 4 stron, z zamkiem - może być coś podobnego do: http://www.meble-sklepowe.eu/va2__ga...a.php?zakres=0
    Jednak nie szkło, a plexi - bo ta wersja jest ciężka (sprawdzone )

- Pozycjonowanie strony firmowej, ale w innych krajach np: USA, Dominikana, Indonezja, Kanada itp. Do tego jeszcze linki sponsorowane. Ilość słów kluczowych do uzgodnienia.

Wszelkie oferty proszę kierować na PW. Wieczorem postaram się odpisywać.

P.S. W przypadku przygotowywania ofert - proszę o przygotowanie możliwie najlepszej oferty. Konkretna cena, opis produktu i czas wykonania. Wybieram najlepszą ofertę i zlecam wykonanie. Nie za bardzo mam czas na komentowanie i uwagi. Chciałbym sprawę załatwić sprawnie, bez rozbijania kisielu na atomy.
    Na PW można podsyłać w wiadomościach linki z propozycjami oferowanych artykułów, usprawni to działanie.

Pozdrawiam

Arek 'Hunter'
    ...nie ma to jak Octavia :drive:
    >>> STOP PIJANYM KIEROWCOM!!! <<<

Komentarz

• xtremesystems
      RS
      • 2010
      • 2254
      • Hyundai

a nie potrzebujesz pracownikow do dzialu marketingu po marketingu na UŁ?

Komentarz

• Hunter
        RS
        S_OCP Member
        • 2007
        • 1655

xtremesystems, dział marketingu w firmie, w której pracuję to ja. Na studiach też miałem takie przedmioty jak: marketing i zarządzanie - kierunek informatyka i ekonometria Zajmuję się jeszcze eksportem + logistyką + sprawy informatyczno-graficzne, ale ogarniam tematy. Jeśli dział się będzie powiększał, to mogę pomyśleć.

Komentarz

• lend
          Rider
          • 2007
          • 463

Re: Marketing i reklama - możliwe kilka zleceń

Zamieszczone przez Hunter
          Witam,

-Format: A4 (łącznie z okładkami 12 str.), druk 4+4 (okładka i każda strona), okładka papier kredowany 350 gr, jednostronnie pokryty folią mat (zewnętrzna część okładki). Środek 4 kartki (8 stron), papier kredowany 250 gr (jeszcze dokładnie to sprawdzę w poniedziałek).
          Jak sprecyzujesz gramaturę środka to daj znać bo jak okładka 350g i środek 250g to dość grubo będzie.

okładka (4+0), około 250-300 gr, powlekana jednostronnie folia mat,
          okładka 250-300g kreda ? 2 str. okładki biała ?
          MÓJ SZKODNIK

Komentarz

• xtremesystems
            RS
            • 2010
            • 2254
            • Hyundai

xtremesystems, dział marketingu w firmie, w której pracuję to ja. Na studiach też miałem takie przedmioty jak: marketing i zarządzanie - kierunek informatyka i ekonometria Zajmuję się jeszcze eksportem + logistyką + sprawy informatyczno-graficzne, ale ogarniam tematy. Jeśli dział się będzie powiększał, to mogę pomyśleć.
            jak najbardziej jestem za. dodatkowo drugi kierunek to handel zagraniczny, sprawy inf graf tez ogarniete. jezyk ale to wiadomo

Komentarz

• Hunter
              RS
              S_OCP Member
              • 2007
              • 1655

lend, hmmm... może faktycznie mi się z tym środkiem coś popierniczyło... W poniedziałek podam co i jak.

A książeczki gwarancyjne już poprawiłem - tak, papier kredowany - wewnętrzne strony okładki białe - czyli druga strona i przedostatnia.

Komentarz

Pracuję...